Vraag gratis offertes aan

   
Soort opdracht*
Type aanvraag*
Naam: *
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Rolluiken vergelijken

Snel en eenvoudig offertes bij meerdere leveranciers aanvragen

Over rolluiken leveranciers


Stelt u zich eens voor. Het beeld van een winkelstraat na sluitingstijd. Voor iedere deur of etalage ziet u de naar beneden gerolde rolluiken van het winkelpand. Dit is niet voor niets. Rolluiken kennen namelijk veel voordelen.

Deze voordelen zijn allang niet meer alleen toegepast bij bedrijven of winkels. Ook particuliere woningen worden steeds vaker voorzien van rolluiken. Mensen hebben hier diverse redenen voor, vandaar dat u onderstaand een overzicht vind van de voordelen die rolluiken met zich meebrengen:

 • Veilig
  Rolluiken dienen als zeer inbraakwerend. Er is geen koevoet, of ander braakinstrument tussen te krijgen. Daarnaast worden rolluiken veelal in brandwerend materiaal geproduceerd, waardoor branden van buiten minder snel inslaan op een woning.

 • Isolatie
  Rolluiken zijn op twee wijze isolerend, zowel in geluidsisolatie en warmte isolatie. Zo kunnen de panelen van de rolluiken worden voorzien van geluidsisolerend materiaal. Hierdoor wordt geluid van buiten ook daadwerkelijk buiten gehouden.

  Rolluiken zijn warmte-isolerend doordat er tussen raam en rolluik een buffer van lucht ontstaat die de kou buiten houdt en de warmte binnen. Wanneer u ook over HR-glas beschikt dan kunt nog meer energie besparen!

 • Privacy
  Vaak zijn gordijnen niet geheel verduisterend, of hebben bij de sluiting een spleet waardoor er toch inkijk ontstaat. Bij rolluiken heeft u dit niet. Wanneer de rolluiken naar beneden zijn gerold dan is er totaal geen inkijk, wel zo prettig.

Toepassing
Rolluiken zijn op meerdere wijzen te verwerken aan een woning of bedrijfspand. Het meest gebruikelijk zijn de zogenaamde opbouw rolluiken die tegen het venster/kozijn worden geplaatst. Daarnaast worden ook inbouw rolluiken verwerkt. Hier ziet u de kast, waarin de panelen van een opgetrokken rolluik in zitten, niet terug. Deze wordt verwerkt tussen bijvoorbeeld een gemaakte sleuf in de binnen- en buitenmuur.

Garagedeuren
Een bekende toepassing van rolluiken bij zowel particulieren en bedrijven zijn natuurlijk de garagedeuren. Hier heeft u ook dezelfde voordelen als bij rolluiken voor een raam of etalage, maar zijn er nog wat andere zaken waarop gelet moet worden. Bij garagedeuren moet ook worden gedacht aan veiligheid, want we willen niet dat mens of auto tussen een neergaande garagedeur komt te zitten. Dit kan simpel met een infrarood systeem worden opgelost.

Materialen
Normaal gesproken worden rolluiken in twee materialen geleverd, namelijk aluminium en PVC kunststof. Beide zijn oersterk, makkelijk in onderhoud en vrij betaalbaar. Het is voor al het esthetische aspect wat de keuze voor een materiaal bepaald.

Gebruiksgemak
Tegenwoordig worden vrijwel alle rolluiken voorzien van een afstandsbediening. Vindt u dit niet handig? De rolluiken leveranciers geven u vaak ook de mogelijkheid de rolluiken handmatig met een band te bedienen.